Juho Rissanen Haataja Forest open voittoon

10.04.2019

Kiuruvedellä hurja keilailuviikonloppu - Juho Rissanen Haataja Forest Openin mestariksi

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Kiuruvedellä pelattiin taas keilailufinaaleita,
kun vuorossa oli Haataja Forest Openin loppuottelu. Osallistujia oli hulppeat 61 ja 13
parhaan joukkoon piti itsensä kammeta, jos mieli lauantain peleihin.

Tulostaso oli karmaisevan korkea alkukarsinnassa. Täysillä tasoituksilla finaaliin olisi päässytvajaan 185 pisteen keskiarvoa, ja tasosta kertoo jotain myös se, että kilpailun aikana ainoan 300 pisteen sarjan heittänyt, ja näin bonuspalkinnon saanut Ice-Bowlingin
Arttu Reinikainen jäi ulos 6 sarjan puhtaalla tuloksella 1335. Tämä oli hänen
ensimmäinen kolmisatasensa!

Finaali oli kaiken kaikkiaan tiukka. Ensimmäisen vaiheen karsinnassa putoamisviivan
ylityksestä kamppaili peräti 4 keilaajaa, jotka olivat vaivaisen 16 pisteen sisällä.
Varmaa ei myös ollut sekään, että kuka sen voiton vie.

Finaalin 2. vaihe pelattiin taas ”kaikki vastaan kaikki” eli Round-Robin pelitavalla,
jossa 6 jatkoon päässyttä ratkoi mestaruuden. Ensimmäisessä vaiheessa takerrellut
Mainareiden Juho Rissanen löysi oman vireensä, voittaen 6 vastustajastaan 4 ja
pitäen keskiarvonsa korkeana. Toiseksi tuli Oulun OPS:ia edustava Valtter Verronen
ja kolmannen sijan nappasi kovan nousun tehnyt Ice-Bowlingin Niko Räisänen.